Kyokushin Karate - Osu no seishin

2013-12-11
20:00:57

U22

Hej!
Väldigt sen uppdatering om U22... Men för er som inte hört än.

Vi kom ned på torsdagen väldigt sent till rumänien. Rumänien låg även en timma före oss i tiden så vi var på registreringen halv tio ungefär. MEn registreringen gick nästan med flyt, utan att vi saknade stämplar på våra läkarintyg, som aldrig behövts innan. Men de löste sig till slut. Dock hade jag väntat mig att tävla på lördagen och inte Fredagen. Så de var bara att börja ladda när jag fick veta de på kvällen. 

Lördagen startade väl så där med en icke imponerande frukost. Men de brydde jag mig inte om, jag var så fokuserad på tävlingen. Var på arenan i god tid och kunde värma upp i lugn och ro. Tävlingen startade och jag fick ett bra lottnings nummer och min tur var i mitten av gruppern. 

Min öppningskata blev jag lottad till geksai sho. Vilket jag även ville ha. Jag säger de bara, jag har alltid fått den kata jag velat ha som öppningskata. Geksai sho gick galant och fick högst poäng. 
Sen var det bara att ladda om till nästa omgång då jag var först ut på mattan. Min andra kata fick bli seipai, vilket gick bra, gjorde två små fel, ena var en temporärt fel som domarna märkte, den andra var att jag vände mig fel. Men de såg de inte. inte allt för bra poäng så trodde jag inte skulle komma vidare till finalomgången. Men det gjorde jag.
Finalkatan blev kanku. Till en början gick allt bra... tills strax innan hoppet då jag blandar ihop katan med Pinan sono go... stannar upp tänker efter, skiter i vad jag gör och fortsätter katan. Tyvärr var det de som sänkte mig annars hade jag nog kommit på en bättre placering än åttonde plats.

Men om jag får summera tävlingen själv är jag väldigt nöjd i med att det var min första seniortävling utomlands och jag tog mig till final, vilket var mitt mål. Så måste ändå säga att jag var riktigt nöjd med det. att seipai och kanku satt ändå bra. och hade jag inte gjort min lilla miss.. ja va hade hänt då? samt att köra kata med ryggskott som gav strålningar ned i benet... gick ändå väldigt bra.

Nu är det bara att ladda om och träna ännu mer till nästa år. Då är det nytt dommarsystem och jag har förhoppningsvis lärt känna de nya katorna ännu mer.  :)

Kram^^